Esrar kullanım bozukluğu, sentetik kannabinoid ve amotivasyonel sendrom: bir olgu sunumu - Akpınar, Abdullah; Demirci, Kadir; Didin, Ekrem; Demirdaş, Arif (Journal of Dependence, 2015)
Esrar dünyada en yaygın kullanılan maddelerden biridir ve birçok psikiyatrik belirti veya bozukluğa yol açabilmektedir. Bununla birlikte, esrar kullanımına bağlı amotivasyonel sendrom kavramı daha az tanınan bir durumdur. Bu yazıda, kronik esrar kullanımının yol açtığı amotivasyonel sendrom ve bu klinik durumun sonrasında sentetik kannabinoid kullanımına geçişin olduğu bir olgu sunulmaktadır. Esrar kullanım bozukluğunda bu sendromun tanınması; yeti yitimi, tedavi motivasyonu, tedavi uyumu bakımından önemlilik arz etmektedir.
Keywords: Esrar kullanım bozukluğu; amotivasyo-nel sendrom; sentetik kannabinoid